Ken Malmsteen & Hanna Widerstedt Foto: David Ellersten

Efter alla förolämpningar och smädelser dem emellan var det så äntligen dags för bataljen mellan Vasastans Ken Malmsteen och den Chilenska luchadoren El Duardo.
Stämningen hade piskats upp till max och upprorsstämning rådde i publiken, det fanns inga tvivel om vem som var publikfavorit i den här kampen! Det var El Duardo.
El Duardo gjorde dundrande entre med sin manager, musiklegenden Rigo, till publikens stora jubel, och Malmsteen kom strax därefter strykandes med sin manager Hanna Widerstedt. Aldrig har väl manager-rollen fallit sig mer naturlig än för fröken Widerstedt.
Innan matchen startade så var spänningen mellan de tävlande intensiv och påtaglig, publiken visade starka känslor och flaskorna haglade, vilket är fullständigt mot STHLM WRESTLINGS regler, över paret Malmsteen & Widerstedt.

Rigo utan sin adept Foto: David Ellersten   

Malmsteen sökte tidigt koppla kontroll över El Duardo via handledslås, men luchadoren svarade med ett bensvep. Så fortsatte det men El Duardo kontrade åter och gav sig på Malmsteen med en hög, snabb drop kick. Frustrerad över El Duardo’s snabbhet tog Malmsteen till kvällens första men ej sista, tråkiga genväg: ett knä i magen följt av en snabb suplex. Malmsteen fortsatte sedan att kämpa ner Luchadoren med en flygande spark in i ringhörnet. Sedan blev El Duardo utdragen mot mitten för en pin men kontrade med en rollup. 

El Duardo Foto: Lisa Mattisson
Malmsteen syntes ilskna till av detta något förnedrande försök till en snabb vinst och försökte istället psyka ut El Duardo med trash-talk. El Duardo höll dock masken och gjorde en snabb body slam och en bländande clothesline-serie som avslutades med en backbreaker. Malmsteen petade sedan El Duardo i ögonen.

Malmsteen följde upp denna tråkighet med en rib-breaker som fick ringen att skaka och en two-count. Ken stampade därpå luften ur Chilenaren upprepade gånger och följde upp med en smärtande arm-brytarmanöver. El Duardo lyckades dock än en gång kontra med sin snabbhet och fick till en two-count efter en rungande power-bomb i mitten av ringen.
Vid det här laget såg Malmsteen ut att fått nog och försökte fly ut ur ringen, ett bra drag skall det visa sig då El Duardo, möjligen frustrerad över sin motståndares feghet, gjorde ett misstag och fastnade i en faceplant-kontring: Two count!
Malmsteen petade därpå El Duardo ytterligare i ögonen, nu när han låg ner, och visade på det som verkar vara hans modus operandi: feglir och fusk. Sedan avfyrade Malmsteen en rungande ansiktsspark mot den kämpande chilenaren som just tagit sig upp. Pin & Two-count!El Duardos beryktade faceplant.
Foto: Lisa Mattisson 
El duardo tog sig upp än en gång, Malmsteen försökte stoppa honom med hårda fega slag i ansiktet men El Duardo bröt slagserien och örfilade upp Malmsteen till publikens stora förtjusning. Malmsteen och Widerstedt var därpå synnerligen agiterade och de påtalade för domaren att ”ingen får slå ett sådant vackert ansikte”. De försökte till och med få domaren att diskvalificera El Duardo.

När El Duardo efter detta avfyrade sin avslutningsmanöver, en hög faceplant som skickade de båda kombatanterna högt upp i luften tog en snabbtänkt och kylig Widerstedt saken i egna händer och hindrade med en kyss domaren från att räkna ut Ken.  


Ja vad säger man?
Foto: Lisa Mattisson
Ett mindre tumult utbröt och El Duardo försökte påkalla uppmärksamheten men Malmsteen utnyttjade situationen med ett low-blow, varpå Widerstedt släppte domaren som bara hade kvar att räkna ut El Duardo efter Malmsteens avslutningsmanöver: Stockholmsyndromet. Rigo var uppe i ringen och försökte stoppa debaclet men inget hjälpte mot detta par som tycktes vara väl sammanpratade.

Vinnare Ken Malmsteen!

Publiken hyllade sedan El Duardo, den moraliska segraren i matchen som besviket såg Malmsteen och fröken Widerstedt lämna arenan.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.